Hvorfor Balsac.dk?

"I de gode gamle dage..." - før internettet (så det er måske ikke så længe siden alligevel) fandtes der et netværk at computere der kørte med både BBS (Bulletin Board System) og FidoNet (svarende til vore dages email). [Jeg mener faktisk at FidoNet stadig eksisterer, bare ikke med mig som bruger]
Disse var for det meste drevet og finansieret privat, af folk der havde det som hobby.
Enkelte BBS'er blev drevet af kommercielle interesser. (Jeg var f.ex selv bruger på JyllandsPosten's BBS). BBS systemet gik mest på udveksling filer (selvfølgelig altid lovlige) og nogle af dem havde også arrangeret at man kunne skrive med både SysOp'en (det der på internettet idag kaldes en webmaster) og med de andre brugere (points)[udtales pojnts - ikke po-æng].

Nogle SysOp'er koblede så deres system på FidoNet, hvor de udvekslede post på forskellige tidspunkter af døgnet (som regel om natten, da taksterne dengang så noget anderledes ud end idag). På den måde kunne posten komme både hele landet og hele verden rundt indenfor ganske kort tid. Desuden kunne brugerne som regel finde et lokalt BBS hvor de så kunne sende og hente deres post til lokal-takst.
Ligesom man idag kan koble sig på forskellige nyhedsgrupper på internettet, kunne man dengang tilmelde sig tilsvarende grupper på FidoNet, hvor man så kunne udveksle meninger, erfaringer og synspunkter indenfor stortset alt.

Da jeg selv havde et BBS blev jeg også bruger på en del forskellige BBS'er hvor jeg kom i snak med mange af SysOp'erne. En af de SysOp'er jeg snakkede bedst med var Bjarne Sørensen der havde et BBS i Engesvang ved Silkeborg. Han var dengang en ganske ung "mand" på kun 14 år, men havde en imponerende viden om både selve BBS-programmerne, men også om alt hvad man kunne finde på at skrue ind i en computer. Nå, det gider I jo nok ikke høre ret meget om, men den korte version er, at vores karriere som SysOp i en periode fulgtes ad, og på et tidspunkt begyndte vi at arrangere computertræf. Bjarne holdt det første på Engesvang Skole, og kort efter holdt jeg et i Medborgerhuset's lokaler i Lunden i Silkeborg (vi har i sommeren 2005 holdt vores 10års jubilæums-træf). Et par år efter vores første træf, blev vi kontaktet af nogle særlinge der fandt på at holde træf i Lunden, men som forening. De ville høre om ikke vi skulle slå os sammen, og på den måde blev Silkeborg Net Gruppe til den mest succesrige computerforening jeg har hørt om.
Sideløbende med Silkeborg Net Gruppe, fortsatte jeg med mit BBS (Funboard#1) og med at skrive på FidoNet. I størtsedelen af den tid jeg var på FidoNet, hentede jeg min post på et yderst veldrevet BBS der hed Vorup BBS og lå ved Randers. Det blev til en masse dejlige bekendtskaber hvoraf jeg har besøgt flere af dem og fået gode venner. En enkelt Pointfest blev det endda også til da SysOp Kim på Vorup BBS trommede os sammen fra hele landet. Vi mødtes på Tante Olga i Randers under Randers-ugen, og havde en rigtig hyggelig aften, hvor der var arrangeret overnatning hos de lokale points, for dem der var kommet langvejs fra.
Kim var ungkarl og rejste en del verden over. Pludselig en dag havde han en pige med hjem fra det store udland, og så måtte vi jo til bryllup i Randers. Ikke småting FidoNet har ført med sig :-)
Men nu er vi ved at være fremme ved sagens kerne...
Da BBS'erne skulle kontaktes via modem, måtte siderne jo ikke fylde for meget, så man brugte nogle simple lay-out's med ansi-farver, som godt kunne blive lidt kedelige at se på i længden. På et tidspunkt ville SysOp Kim gerne have lidt ny inspiration og lavede en lille konkurrence om et look til hans system. Jeg tegnede selv siderne til mit eget BBS, så jeg var jo nødt til at kaste mig ud i konkurrencen. Lige inden jeg ville uploade mit værk, kom jeg i tanke om at det måske ville være en idé at sætte sit eget mærke på. Hvad skulle man nu lige finde på ??? Jeg brugte dengang et par forskellige "handles" men syntes de var lidt slidte så jeg sad lidt og funderede over hvad man skulle finde på, og pludselig landede navnet Balsac i hovedet på mig. I en ruf fik jeg det flettet ind på alle siderne inden jeg uploadede dem, og derefter gik jeg så under navnet Balsac. Jeg har siden erfaret at der fandtes en kunstner ved navn Balzac, men det må siges at være et tilfælde at han var tegner/maler for jeg anede ikke hans eksistens på det tidspunkt.
Navnet Balsac har nu i mange år fulgt mig både som brugernavn på internettet og i foreningen Silkeborg Net Gruppe, hvor jeg nu i mange år har været en del af bestyrelsen, på forskellige poster.
Da jeg nu ville lave min egen hjemmeside, var der jo reelt ikke andre valgmuligheder end at kalde den Balsac.dk